En l’època de l’any en que fa més fred, és freqüent que els bebès i nens petits tinguin bronquiolitis.
Els bronquíols són els tubs pels quals passa l’aire dels bronquis als alvèols (que són les parts més petites dels pulmons). La bronquiolitis és una infecció als bronquíols.
#bronquiolitis #eucaliptus #barballó #hisop #romaní #farigola #paloderosa #probiòtics #vitamines #minerals #locionstòpiques
Hi ha nens que, ja sigui perquè han sigut prematurs o viuen en ambients on l’aire no és gaire net o es refreden molt sovint, són més propensos que d’altres a patir aquesta malaltia.
És un procés angoixant tant pel nen com pels pares, ja que la presència de mocs i tos fa que no es tingui una bona qualitat respiratòria, i si hi sumem la febre, present a vegades, tot plegat fa un quadre d’irritabilitat, no dormir ni menjar i un llarg etcètera que va minant les forces a tota la família.
Primer de tot s’ha d’anar al pediatre, un bon diagnòstic i la medicació adequada és el més important.
Però es poden fer més coses: la prevenció. Si ja teniu el vostre bebè o nen petit refredat a aquestes alçades de l’any, ja podeu estar segurs que durant l’hivern es repetirà la patologia, per tant, un cop passat el període crític, se li ha de reforçar el sistema immunològic amb probiòtics adequats a cada nen i amb vitamines o minerals si cal.
Després l’heu d’ajudar a treure els mocs; els bebès i nens petits no es saben mocar i els mocs es van acumulant a les vies respiratòries. Busqueu un bon fisioterapeuta respiratori que estigui especialitzant en teràpia respiratòria de bebès i nens petits, ajudarà, i molt, al vostre infant i us ensenyarà tècniques senzilles per tal de que vosaltres el pugueu ajudar a casa.
I després penseu que la fitoteràpia i l’aromateràpia funcionen molt bé en aquest casos, i no només uns bafs.
Es poden fer locions tòpiques per aplicar a l’esquena o als peus ( amb l’ajuda de la reflexoteràpia): d’eucaliptus radiat (eucalyptus radiata), eucaliptus blanc (eucalyptus globulus), barballó (lavandula latifolia),l’hisop (hyssopus officinalis) ,palo de rosa (aniba rosaeodora var. Amazònica), romaní (rosmarinus qt. Cineol), farigola (timus qt timol).....
Suposo que no cal dir que s’ha d’acudir a un aromatòleg i fitoterapeuta per tal de que recepti la formula més adient en cada cas a fi i efecte de no causar cap reacció no desitjada ni empitjorar el quadre clínic.
Els bebès i nens petits són molt sensibles i poden reaccionar desproporcionadament al tractament si no es vigila molt, per tant que no us passi pel cap fer cap tractament pel vostre compte.
Poseu-vos en contacte amb mi si necessiteu algun aclariment o fer-me alguna consulta.
Comments